Protection and Support of Human Rights of Particulary Vulnerable Crime Victims in Slovakia - Magurová, Zuzana
Ochrana ľudských práv pomocou dvoch nástrojov zameraných na ochranu obetí násilia - Istanbulský dohovor (komplexný právny rámec k boju proti násiliu páchanom na ženách a domácemu násiliu, ochrana najmä zraniteľných obetí ako LGBTI či postihnutých občanov a stíhanie obvinených páchateľov) a smernica o obetiach (podpora a ochrana obetí trestných činov) v kontexte Slovenska. Odklad ratifikácie Istanbulského dohovoru na Slovensku a jeho súvislosť s vládnym programom. Analýza stavu transponovania smernice o obetiach prijatím zákona o obetiach trestných činov na Slovensku.