Klangwelten erleben - oder Phonetik hautnah - Adamcová, Lívia
Úloha vnímania, porozumenia a dekódovania hovorených slov v komunikačnom procese, aj v komunikácii v cudzom jazyku. Správne vyjadrenie a intonácia v jazyku ako predpoklad vzájomného jazykového porozumenia. Mapovanie oblasti súčasného nemeckého jazyka, jeho zvukov a výslovnosti. Otázka správnej výslovnosti spojenej s inými nadsegmentovými fenoménmi v nemčine (prízvuk, melódia, rytmus, tempo, pauza, redukcia a iné).