Anmerkungen zu den Entlehnungen im Deutschen - Adamcová, Silvia, 1984-
Problematika procesu získavania cudzích slov do nemčiny v lingvistickom výskume súčasného nemeckého jazyka. Cudzie slová, predovšetkým anglicizmy (internacionalizmy) prispievajú k obohateniu niekoľkých jazykov. Objasnenie najnovšieho stavu lingvistického výskumu slov, ktoré sa získali alebo vypožičali a ktoré sa stále považujú za kontroverznú (problematickú) tému. Najdôležitejšie jazykové informácie teoretického výskumu preberania cudzích jazykov, lexikálny sémantický opis typológie anglicizmu a ich začlenenie do nemčiny.