Neverbálna komunikácia ako súčasť komunikačného procesu - Kunovská, Ingrid, 1976-
Ak má byť komunikácia úspešnou, musí sa to, čo vysielateľ sprostredkováva, zhodovať s tým, čo tým rozumie prijímateľ komunikačného procesu. Každý vysielateľ určitého posolstva má svoju individuálnu reč tela, svoj vlastný kód. Každý príjemca hodnotí vysielané signály a dekóduje ich podľa svojho kľúča. Ak však príde k stretnutiu predstaviteľov rôznych kultúr so špecifickými vlastnosťami, názormi a spôsobmi myslenia, je možné očakávať i vznik nedorozumení. Komunikačné bariéry a neverbálna komunikácia.