Ekonomické podmienky zhodnocovania plastových odpadov na Slovensku - Stričík, Michal, 1969-
Analýza aspektov zhodnocovania odpadu z plastu. Popis cieľov, ktoré by viedli k zlepšeniu v danej oblasti. V súčasnom hospodárstve neustále dochádza k nárastu plastového odpadu, či už na Slovensku, alebo vo svete. Nízka úroveň využívania týchto odpadových zdrojov vedie k plytvaniu a neefektívnemu nakladaniu s týmito zdrojmi. Tým sa nenapĺňajú princípy obehového hospodárstva. Správnym využívaním odpadov z plastu (materiálové a energetické zhodnocovanie) je možné šetriť prírodné zdroje a znížiť produkciu CO2 z fosílnych palív.