Vybrané aspekty zhodnocovania druhotných surovín - Andrejovský, Pavol, 1975-
V roku 2019 vstúpila do platnosti nová legislatívna úprava v oblasti odpadového hospodárstva, ktorá obmedzuje skládkovanie a spaľovanie komunálneho odpadu. Domnievame sa, že jednoznačné prepojenie energetickej politiky a problémov so zberom a využitím druhotných surovín, komunálnych odpadov je v regiónoch žiadúce a prispieva k znižovaniu klimatických dopadov ako aj zníženiu závislosti na fosílnych palivách ako aj energetickej efektívnosti. Hodnotenie takýchto dopadov na spoločnosť a hľadanie cesty zlepšenia environmentálnej výkonnosti SR v porovnaní s inými krajinami EU.