Archivácia dát v informačných systémoch - Tarča, Alexander
Archivácia. Ukladanie záložných kópií a archívov je náročné na kapacitu médií, preto sa používa komprimácia (kompresia, pakovanie, balenie, zbalenie, zhustenie). Komprimácia stratová a bezstratová. Princípy stratovej kompresie a transformácia pôvodných dát. Potlačenie niektorých dát.