Determining the Significance Level of Tourist Regions in the Slovak Republic by Cluster Analysis - Gáll, Jozef, 1991-
Model klastrovej analýzy, ktorý bude sledovať zoskupenie turistických regiónov do zoskupení podľa ich stupňa dôležitosti v odvetví cestovného ruchu. Klastrová analýza, ktorá obsahuje niekoľko rôznych algoritmov a metód na zoskupovanie objektov s najväčšou podobnosťou s príslušnými skupinami. Obchody s objektmi (štatistické jednotky) a ich zoskupenie takým spôsobom, aby sa čo najviac podobali v rámci skupín a najväčší rozdiel medzi skupinami.