<The> Importance of the Information System in the Implementation of Total Quality Management in the Aviation Idustry - Verner, Robert, 1986-
Analýza rôznych typov informačných systémov, ktoré sú potenciálne vhodné pre aplikáciu TQM v leteckom sektore. Návrh a porovnanie rôznych prístupov k integrácii informačných systémov do riadenia procesov leteckých spoločností a konkrétnej spoločnosti. Aby letecké spoločnosti mohli neustále dosahovať maximálnu efektivitu, je potrebné zaviesť systém riadenia kvality na udržanie kvality svojich služieb. Pri riadení procesov by mohli byť užitočné celkové zásady riadenia kvality. Tento nástroj možno z dlhodobého hľadiska považovať za systém, ktorý je schopný zabezpečiť významné zvýšenie výkonnosti podnikov.