Digitálne verejné priestory - kvalita vs. udržateľnosť - Hudák, Matej, 1984-
Digitálne verejné priestory sa potýkajú s problémom kvalita vs. udržateľnosť. Na jednej strane pre prilákanie zákazníkov (návštevníkov) musia ponúkať relevantné, aktuálne a inovatívne služby, na druhej strane musia dbať o finančnú udržateľnosť svojej prevádzky. Tento problém riešia rôznymi spôsobmi – dobrovoľníctvom, vytváraním a zapájaním komunít, ale aj krytím nákladov málo ziskových aktivít tými ziskovejšími. Skúmanie riešení tejto problematiky, pričom sa nezaoberá priamo finančnou analýzou vybraných priestorov, ale poukazuje na možné spôsoby riešenia danej problematiky.