Umiestnenie elektrických obslužných zariadení vo výrobnej hale - Pekár, Juraj, 1972-
Lokalizácia obslužného zariadenia založená na metódach používajúcich vzdušné vzdialenosti medzi jednotlivými miestami dosahu obslužného zariadenia. Lokalizácia objektu na základe optimalizačného kritéria, ktoré reprezentuje celkovú vzdušnú vzdialenosť z potenciálneho miesta lokalizácie objektu do jednotlivých obsluhovaných miest. Použitie uvedeného kritéria a možnosť lokalizovať obslužný objekt na báze vzdušných vzdialeností.