Sókratés a Konfucius – spoločné znaky mudrca v európskej a východoázijskej kultúrnej tradícii - Škvrnda, František, ml., 1987-
Porovnanie dvoch vybraných filozofov starogréckej filozofie, gréckeho Sokrata a čínskeho Konfucia. Biografické a doxografické informácie o ich živote a myšlienkach, ktoré poukazujú na spoločné črty.