Grafická reprezentácia dát v jazyku R - Sojka, Pavol, 1978-
Tvorba jednoduchej aplikácie v grafickom prostredí Shiny. Toto konkrétne prostredie je v kontexte dnešných technológií relevantné, pretože spája v sebe myšlienku, že všetky časti informačného systému sú prezentované v tzv. cloude a používateľ pristupuje k aplikácii len pomocou internetového prehliadača, ako je napríklad Google chrome alebo Mozilla firefox. Dnes je tento typ prístupu k tvorbe aplikácií v podstate štandardom. Jazyk R. Inštalácia grafického prostredia Shiny. Vytvorenie základného okna v grafickom prostredí Shiny. Poukázanie na možnosti, ktoré prináša grafické rozhranie Shiny a to hlavne možnosť robiť aplikácie s dnešnými najnovšími webovými technológiami.