R – prostredie pre štatistické výpočty - Sojka, Pavol, 1978-
V krátkosti predstavené prostredie jazyka R, ktoré je určené mimo iné aj na štatistické výpočty. Na trhu je dostupných mnoho nástrojov, ktoré sú ale dostupné len komerčne, teda si ich používateľ musí zakúpiť. Jazyk R je získateľný zdarma a základné operácie s jazykom R by mal zvládnuť jednotlivec už po krátkom zaškolení. Tento softvér je mimo akademickú obec a špecializovaných firiem málo známy napriek jeho širokým možnostiam. Jazyk R. Štatistické funkcie. Programovanie v príkazovom riadku. Balíky (packages).