Besteht ein Restrukturierungserfordernis für kirchliche Körperschaften? - Blankenberg, Mike
Riešenie problematiky cirkevnej správy v Nemecku v dôsledku demografických zmien. Predvídateľná dramatická budúca strata členov oboch veľkých cirkví v Nemecku vytvára výrazné zníženie príjmov pre cirkvi, čím vzniká potreba výrazného zníženia nákladov (najmä v oblasti údržby, správy a infraštruktúry). Riešenia v podobe možného otvorenia nových zdrojov príjmov či rozšírenia existujúcich zdrojov (štátne dotácie). Vypracovanie východiskovej situácie predmetnej problematiky a konkrétnejší náčrt možného riešenia (udržiavanie či zvyšovanie stabilného počtu členov cirkvi, zvyšovanie atraktivity cirkvi) pre potrebu dlhodobého stabilného financovania.