Tvorba rezerv v rôznych oblastiach účtovných jednotiek - Baloghová, Nikoleta, 1991-
Problematika odhadovania výšky rezerv. Rezervy a odhadovanie rezerv vo všeobecnosti. Metódy oceňovania rezerv. Analýza priebehu inventarizácie a tvorbu rezerv účtovnej jednotky, ktorá sa zaoberá výrobou ocele. Zameranie sa na odhady znalcov a špecialistov pri výpočte výšky rezerv, ktoré sú nutné vytvoriť ku dňu, ku ktorému sa zostavuje účtovná závierka. Preverenie opodstatnenosti tvorby rezerv a ich použitie prípadne zrušenie.