Spracovanie a interpretácia veľkých objemov dát - Cárachová, Magdaléna
Big Data je jedným z vedúcich technologických trendov posledných rokov. Väčšina globálnych spoločností v oblasti informačných technológií už plne integruje Big Data do vlastných IT infraštruktúr dátových skladov. Koncept Big Data. Tri základné charakteristiky - tzv. 3V. Volume, teda množstvo dát, Velocity, teda rýchlosť, akou dáta pribúdajú, a v neposlednom rade Variety - rôzna podoba a štruktúra dát. K týmto trom základným charakteristikám identifikovala spoločnosť IBM ešte jednu, a to Veracity charakteristiku, ktorá rieši predovšetkým úplnosť a dôveryhodnosť spracovaných dát. Vybrané možnosti spracovania Big Data.