<The> Earned Premium Calculations in Terms of Property and Casualty Insurance - Strežo, Marek, 1990-
Poistné je hlavným zdrojom príjmov všetkých poisťovacích spoločností. Vysvetlenie kľúčových koncepcií a problémov stanovovania cien a rezerv, podľa informácií o poistnom v poistno-matematickom rámci. Koncepcie týkajúce sa posudzovania a hodnotenia informácií o poistnom v oblasti majetku a nehôd a popis, ako sa poistné vykazuje a vypočítava z hľadiska aktuárov v oblasti oceňovania, konkrétne v súvislosti s finančnými a poistno-matematickými správami. Metódy výpočtu získaného poistného.