Naprjamky udoskonalennja miscevogo opodatkuvannja v Ukrajini perspektyvy rozvytku u konteksti zarubižnogo dosvidu - Karpenko, Lidiia
Analýza stavu systému miestnych daní a poplatkov na Ukrajine, jeho podpornej úlohy pri zdaňovaní štátu. Konkrétne ekonomické návrhy pre potrebu zlepšenia systému miestnych daní, poplatkov a daňového poriadku na Ukrajine. Konsolidácia daní a poplatkov pre poskytnutie stabilného a dostatočného príjmu miestnym samosprávam.