Najdôležitejšie efekty migrácie v Nemecku a v krajinách pôvodu migrantov - Beňová, Zuzana, 1996-
Nemecká spolková republika dlhodobo na prvej priečke v rámci krajín Európskej únie v počte imigrantov, ktorí ročne prídu do krajiny. Porovnanie dvoch vo svojej podstate odlišných názorov na efekty imigrácie v Nemecku. Zhodnotenie dôsledkov imigrácie.