Osobitosti ekonomického rozvoja Malajzie – Nová ekonomická politika - Lipková, Ľudmila
Malajzia ako jeden z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich ázijských štátov. Podpora rozvoja pôvodného obyvateľstva zakotvená v ústave pozitívnou diskrimináciou Malajčanov. Islamské prvky a modernizácia v ekonomike.