Relations of Innovative Management Tool in Slovak Hotel Facilities - Gallo, Peter, ml
Dôležitosť použitia manažérskych nástrojov ako nástrojov strategického riadenia podnikov. Problematika aplikácie manažérskych nástrojov použitím metódy Balanced Scorecard (BSC) v hotelových zariadeniach na Slovensku. Hypotézy a overenie štatistických vplyvov zamerané na použitie metódy BSC v hoteloch na základe veľkostí spoločností. Validácia hypotéz metódou proporcie daných údajov v populácii a metódou chí-kvadrát test nezávislosti. Štatisticky dôležitý vzťah medzi veľkosťou hotelových zariadení a používaním metódy BSC, viac ako 10% hotelových zariadení používa túto metódu.