Úloha Arktickej rady pri správe Arktídy - Harakaľová, Dorota, 1989-
Arktická rada ako politické zastrešenie spolupráce medzi vládami. Orgán ako fórum na diskusiu, koordináciu a poskytovanie politického usmerňovania pre spoluprácu.