Experiment a jeho využitie v teréne - Vokounová, Dana, 1962-
Slovensko a ďalšie krajiny zapojené do projektu SHARE, ktoré čelia každé dva roky neochote respondentov zúčastniť sa prieskumu. Prieskum ako záťaž, kvôli rozhovoru uskutočnenému u respodentov doma, trvá približne hodinu a zameriava sa na množstvo oblastí zo života respondenta, niekedy až príliš súkromných. Rôzne formy motivácie na absolvovanie prieskumu.