Ľudský kapitál v ekonomike a verejnej správe ako kľúčový faktor zmien - Tarišková, Natália, 1973-
Dôležitosť skúmania ľudského kapitálu pre ekonomickú teóriu i prax. Koncepcia ľudského kapitálu, jeho historický koncept. Prístupy. Výkonnosť ekonomiky. Holistické chápanie (ľudský, sociálny a hummány kapitál). Merateľnosť. Ľudský kapitál, nezamestnanosť a sociálne vylúčenie.