Interpretácia štvrtého dodatku ústavy Spojených štátov amerických v oblasti monitorovacích prostriedkov - Futó, Gilbert
Ochrana osôb, ich domovov, písomností a majetku je od roku 1789 na federálnej úrovni v Spojených štátoch amerických garantovaná štvrtým ústavným dodatkom. Vládnym zložkám nie je povolené narušenie súkromnej sféry človeka bez existencie dôvodného podozrenia, že dochádza k páchaniu trestnej činnosti. S príchodom nových technológií umožňujúcich získavať a analyzovať informácie o ústavou chránených subjektoch sa stalo žiadúcim, aby interpretácia štvrtého dodatku odrážala zmeny v reálnom živote človeka, ktoré sú spojené s danými technológiami. Súdna interpretácia štvrtého dodatku v súvislosti s používaním termovíznych kamier a iných monitorovacích techník.