Vojnový konflikt v Afganistane a jeho dopady na civilné obyvateľstvo - Chuguryan, Simona, 1977-
Teoretické vymedzenie problému. Príčiny vojny v Afganistane. Dopady vojnového konfliktu na civilné obyvateľstvo. Vybrané oblasti dopadu vojny na civilistov. Bezpečnostná situácia v krajine. Ekonomická situácia krajiny, chudoba. Základná zdravotná starostlivosť a vzdelávanie. Korupcia, ľudské práva. Postavenie žien a detí v krajine. Narkotiká v afganskej spoločnosti.