Spoločné charakteristiky rozvojových krajín s výskytom ozbrojených konfliktov - Grešš, Martin, 1978-
Identifikácia ekonomických charakteristík rozvojových krajín, v ktorých v roku 2018 prebiehali ozbrojené konflikty. Pre identifikáciu týchto charakteristík vybrané základné makroekonomické ukazovatele: rast HDP, inflácia, nezamestnanosť a export tovarov a služieb. Aplikácia zhlukovej analýzy na vybraný súbor ekonomických premenných. Na základe analýzy identifikovaných 5 zhlukov.