Strieborná ekonomika v Európskej Únii - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Veľkým problémom je pomer práceschopného obyvateľstva k počtu obyvateľov vo veku nad 50 rokov resp. nad 65 rokov. Analyzovanie postavenia tejto skupiny obyvateľstva vo vzťahu k spotrebe verejných financií a k spotrebe tovarov a služieb, pričom tento stav môže byť potenciálom alebo hrozbou ekonomík členských štátov EÚ. Analyzovanie, aký môže byť potenciál striebornej ekonomiky v Európskej únii vo vzťahu k verejným financiám a k súkromnej spotrebe. Demografický vývoj vo vekovej skupine seniorov. Strieborná ekonomika a „senior market“.