Analýza a porovnanie najvýznamnejších spoločností v zbrojárskom priemysle - Chrvalová, Lujza, 1994-
Analyzovanie dostupných kvantitatívnych údajov zo svetových databáz a porovnanie jednotlivých zbrojárskych spoločností. Skúmanie prepojenosti medzi rozvinutosťou zbrojárskeho priemyslu a tendenciou krajiny zapájať sa do medzinárodného obchodu s konvenčnými zbraňami. Najvýznamnejšie spoločnosti zbrojárskeho priemyslu. Porovnanie ziskovosti a celkovej výroby zbrojárskych spoločností voči ostatným výrobným spoločnostiam.