Islam in Albania - Jančíková, Eva, 1960-
Krajiny západného Balkánu sa usilujú o vstup do Európskej únie už niekoľko desaťročí. Európska komisia odporučila, že Albánsko bude prvou z týchto krajín, s ktorou začne prístupové rozhovory. Napriek tomu na summite EÚ v októbri 2019 francúzsky prezident Emmanuel Macron spolu s malým počtom krajín (Dánsko, Holandsko) zamietli Albánsko a Severné Macedónsko (v prípade Severnej Macedónie odmietlo iba Francúzsko). Proces vstupu do EÚ pre západný Balkán. Informácie o súčasnej situácii v Albánsku. Analýza náboženstiev v Albánsku a ich vplyv na krajinu. Náboženská tolerancia v moslimskej väčšinovej krajine.