Historicko-inštitucionálny prístup skúmania zapojenia krajín do medzinárodnej deľby práce a jeho vplyv na formovanie príjmovej nerovnosti v štátoch Afriky - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Príjmova nerovnosť v Afrike. Problém príjmovej nerovnosti, ktorá je dôsledkom historického vývoja hospodárstiev afrického kontinentu. Pre klasifikáciu jednotlivých krajín sa používa historicko-inštitucionálny prístup zapojenia štátov do medzinárodnej deľby práce. Podobná klasifikácia a ďalšia komparácia má vysvetľujúci potenciál vzniku a zvyšovania sa príjmovej nerovnosti v cieľovej skupine krajín Afriky.