Snaha o riešenie migrácie v Európskej únii - Mráz, Stanislav
Problematika riešenia migrácie v rámci Európskej únie. Zavádzanie utečeneckých kvót. Žaloby Slovenska a Maďarska a neplatnosť kvót. Dôsledky zamietnutia žaloby na utečenecké kvóty a ďalšia perspektíva únijných utečeneckých kvót. Poukázanie na nedostatky pri ochrane vonkajších hraníc, i na nespokojnosť členských štátov s riešením problematiky orgánmi únie.