Socioeconomic Inequalities and Their Impact on the Structure of Political Conflict - Szabó, Jakub, 1996-
Analyzovanie pojmu sociálna mobilita. Vzťah medzi sociálnou mobilitou a sociálno-ekonomickou nerovnosťou predstavuje rozhodujúci faktor pri posudzovaní teórie politického štiepenia resp. konfliktnej línie. Otázka politického štiepenia súvisiaceho s príjmom a jasné prepojenie medzi sociálnou mobilitou, nerovnosťou v príjmoch a redistribučným štiepením. Determinanty ovplyvňujúce štruktúru spoločnosti. Medzigeneračná mobilita a politický konflikt. Medzigeneračná mzdová mobilita a korelačná analýza nerovnosti príjmu.