Súčasná problematika česko-čínskych vzťahov - Zrak, Andrej, 1993-
Zaoberanie sa vzťahmi medzi Českou republikou a Čínskou ľudovou republikou. Poukázanie na zmenu vo vzťahoch medzi oboma krajinami po zvolení Miloša Zemana do funkcie prezidenta v roku 2013 a na následný posun vo vnímaní Číny v Česku. Skúmanie zmien vzájomného obchodu a aký vplyv na hospodárstvo ČR mali čínske investície. Reakcie kritikov prezidenta Zemana a Číny a celkový pohľad českej verejnosti na vzťahy s Čínou.