Otevřené informační zdroje - Informační společnost a internet - Kalamár, Štěpán
Otvorené zdroje a možnosti ich praktického využitia pre identifikáciu osôb a ich aktivít v digitálnom prostredí. Objasnenie pojmov: informačná spoločnosť, competitive intelligence a digitálna priepasť. Vysvetlenie vzájomného vzťahu medzi šedou digitálnou priepasťou a funkčnou gramotnosťou. Opis prieskumu zameraného na využívanie ICT v českých domácnostiach. Komparácia s inými krajinami.