Vplyv priemyselnej výroby na životné prostredie a možnosti riešenia environmentálnych rizík - Rakovská, Júlia, 1972-
Skúmanie viacerých druhov environmentálnych rizík. Popis metód ich merania a prevencie. Vplyv priemyselnej výroby na životné prostredie. Ekologická kríza a jej vývoj.