Rozpočtové provizórium v podmienkach územnej samosprávy - Konečná Veverková, Ingrid
Legislatívne je hospodárenie obce v rozpočtovom provizóriu upravené v §11 zákona č.583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z.n.p., podľa ktorého, ak do 31.decembra bežného roka nedôjde k schváleniu rozpočtu na nasledujúci rozpočtový rok, obec bude hospodáriť od 1. januára podľa rozpočtu predchádzajúceho roka.