Finančná gramotnosť je slabina Slovákov - Huttová, Darina
Poukázanie na nedostatočnú úroveň vedomostí o financiách. Dôraz kladený na zvyšovanie finančnej gramotnosti na všetkých úrovniach obyvateľstva. Osvetová činnosť Asociácie finančných sprostredkovateľov a finančných poradcov.