Učiteľ - nové trendy a výzvy - Novotná, Erika
Absencia transferu a flexibility vo vzdelávaní, ktoré majú vplyv na jeho kvalitu. Informácia o dokumente Manifesto 15, ktorý obsahuje obraz nutnej radikálnej premeny vzdelávania. Príčiny možnej slabej atraktivity učiteľského povolania a definícia novej generácie žiakov. Zmeny, ktoré je potrebné urobiť, aby školstvo bolo schopné prispôsobiť sa aktuálnym potrebám doby.