Nepohodlná realita energie aneb dražba slibů - Zbořil, Josef
Vývoj dekarbonizácie publikovaný vo Svetovom energetickom výhľade 2019 (WEO 2019). Historický exkurz do využívania energetických zdrojov. Prvá energetická svetová revolúcia - prechod z dreva na uhlie. Druhá moderná energetická revolúcia - prvé elektrárne. Tretia energetická revolúcia - rast rafinérskych produktov z ropy. Štvrtá energetická revolúcia- rastúci podiel zemného plynu. Piata energetická revolúcia - dekarbonizácia.