Analysis of the European Union Countries on the Basis of Selected Macroeconomic Indicators Using the Distance Method from the Fictitious Object - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Porovnávanie krajín Európskej únie na základe vybraných sociálno-ekonomických a demografických ukazovateľov pre rok 2016 (hrubý domáci produkt na obyvateľa, hrubý verejný dlh v percentách hrubého domáceho produktu, miera inflácie, miera nezamestnanosti, celková miera plodnosti, detská úmrtnosť a hrubá miera rozvodovosti). Zoradenie krajín na základe uvedených ukazovateľov, od najlepšej po najhoršiu, pomocou jednej z metód viacrozmerného porovnávania - dištančnej metódy od fiktívneho objektu. Nahradenie vybraných ukazovateľov jednou konečnou charakteristikou - integrálnym ukazovateľom pre porovnanie a zoradenie krajín.