Súčasný stav historiografie maďarskej filozofie - Mészáros, Ondrej
Problém národnej filozofie, filozofie harmónie a Szontaghov status v dejinách maďarskej filozofie. Reinterpretácia Erdélyiho miesta v kánone. Dôležitosť výskumu školskej filozofie. Východo-stredoeurópska komparácia.