Laskavost a hořkost humoru v úvahách Louise Cazamiana - Ševčík, Miloš
Úvahy o humore, ktorého autorom je významný francúzsky historik a teoretik literatúry a kultúry Louis Cazamian (1877-1965). Cazamianovo riešenie problému vzťahu humoru k láskavosti, či k určitej tvrdosti, snahy tohto autora popísať charakter humoru ako zvláštnej podoby komiky jazyka.