Absolútne dôvody zamietnutia ochrannej známky - Šramota, František
Odborný seminár Úradu Európskej únie pre duševné vlastníctvo (EUIPO) v španielskom Alicante pod názvom „IP Seminar on Absolute Grounds“ pre expertov z národných úradov EÚ. Predmet seminára - témy týkajúce sa absolútnych dôvodov zamietnutia ochranných známok a problematiky netradičných ochranných známok. Absolútne dôvody zamietnutia – základné princípy článku 7 ods. 1 písm. b), c) a d) nariadenia o ochrannej známke Európskej únie. Ochranné známky - slovné, obrazové, farebné, priestorové, pohybové, zvukové a multimediálne.