Mikrovyučovanie ako metóda prípravy budúcich učiteľov geografie - Baluchová, Gabriela
Ako medzistupeň medzi teoretickou prípravou a pedagogickou praxou sa didaktici snažili vytvoriť efektívnejšiu metódu, ktorá by budúcich učiteľov pripravila na rôzne pedagogické situácie, s ktorými sa počas svojho profesionálneho života môžu stretnúť. Potreba zefektívnenia praktickej prípravy študentov na povolanie učiteľa stála za vznikom metódy mikrovyučovania. Popis mikrovyučovania vo všeobecnosti. Využitie metódy mikrovyučovania v podmienkach Univerzity P.J. Šafárika v Košiciach. Mikrovyučovanie pohľadom študentov učiteľstva geografie.