Svetovému obchodu nebude stačiť iba dostatok peňazí - Poracký, Marek
Výkonnosť krajín v ďalšej globalizácií ovplyvní aj ich schopnosť pripraviť ľudí pre inteligentnú ekonomiku a riešiť enviromentálne výzvy racionálne. Výkonnosť globálnej ekonomiky a jej dva nové faktory. Priemyselná výroba v Nemecku. Od výkonu ekonomiky Nemecka je závislá väčšina štátov v Európe. Spomalenie ekonomiky. Krehkosť vzťahov medzi veľkými štátmi. Čínska ekonomika.