Forgotten Velvet: Understanding Eastern Slovakia’s 1989 - Mullins, Marty Manor
Skúsenosti a spomienky občanov východného Slovenska počas Nežnej revolúcie. Skúmanie motivácií miestnych revolucionárov s bojom voči komunistickému režimu. Spomienky zachytené v regionálnych archívnych a dobových novinách, ktoré vyzdvihujú hlasy študentov, oceliarskych pracovníkov, dramatikov, menšín a vodcov miestnej komunistickej strany. Preukázanie aktívneho, ale neistého charakteru občianskej spoločnosti. Rivalita medzi Bratislavou a Košicami.