Ekonomika bez hotovosti - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Záporné úrokové sazdby ako recept na oživenie ekonomického rastu v uplynulých dvoch rokoch vyčerpali svoj potenciál. Najmä pokiaľ ide o EÚ, sa stredobodom pozornosti stali plány na postupné znižovanie úlohy hotovostných peňazí ako všeobecného platobného nástroja. Moderné informačné technológie a digitalizácia finančných služieb naberá na obrátkach najmä v škandinávskych krajinách, kde firma ani jednotlivci už v hotovosti neplatia skoro nič.