Paradoxy cestovného ruchu v 21. storočí: Rozvíja sa cestovný ruch udržateľne? - Gúčik, Marián
Zdôraznenie zásad Globálneho etického kódexu cestovného ruchu v spoločensky zodpovednom rozvoji cestovného ruchu. Poukázanie na paradoxy rozvoja cestovného ruchu v prvých dvoch dekádach 21. storočia. Zdôraznenie formulácie reálnych cieľov a udržateľných stratégií, rešpektujúcich etické princípy.